Channel Challenge

How much do you know about multichannel? The Across Health Channel Challenge, with 10 questions sourced from our collection of webinars, Slideshare ppts and blogs, will put your multichannel mastery to the test.

 
Q1.
When it comes to patient-oriented strategies in pharma, our Multichannel Maturometer 2015 study shows that advanced tactics such as self-tracking devices and remote patient monitoring show high levels of adoption by pharma marketers in Europe.
 

Correct Answer: False. In Europe, advanced patient tactics such as self-tracking devices and remote patient monitoring have adoption rates as low as 6% in pharma-led patient-centric initiatives.

Learn more: Patient Centricity Webinar 2015

Q2.
According to our Patient Navigator research in 2015, the most frequently used channel for health decision-making purposes is the GP.
 

Correct Answer: False. The most frequently used channel for health decision-making purpose is the search engine, which has a reach of around 90% while the GP is around 60%.

Learn more: Patient Centricity Webinar 2015

Q3.
Results from our Multichannel Maturometer 2015 study show that multichannel budgets in emerging markets are ahead of those in Europe.
 

Correct Answer: False. Multichannel budgets in emerging markets are still lagging behind Europe: in Europe it is 15.1% of total marketing budget vs. 8.2% in emerging markets.

Learn more: Multichannel Opportunities in Emerging Markets Webinar 2015

Q4.
According to our Multichannel Maturometer 2015 study, decision makers in pharma companies in emerging markets are more satisfied with their digital efforts compared to those in mature markets (Europe/US).
 

Correct Answer: True. 30% of decision makers in emerging markets are satisfied with their digital activities vs. 12% in Europe and 11% in US.

Learn more: Multichannel Opportunities in Emerging Markets Webinar 2015

Q5.
Results from our Cross-channel Navigator GP 2015 show that one in three Chinese GPs prefer to have all their medical information to be digital.
 

Correct Answer: True. 32% of Chinese GPs named ‘100% digital’ as their preference for medical information.

Learn more: Multichannel Opportunities in Emerging Markets Webinar 2015

Q6.
According to our GP Navigator 2015 data, most German GPs prefer digital-only communication for medical/educational topics.
 

Correct Answer: False. Only 5.7% of German GPs prefer digital-only communication for medical/educational topics. 50.5% prefer face-to-face, while 36.2% prefer a mix of both.

Learn more: Cross-channel Navigator 2.0 for GPs Webinar 2015

Q7.
According to our GP Navigator 2015 data, over half of GPs in the EU5 region are satisfied with pharma’s digital communication offering.
 

Correct Answer: False. Only one in four GPs in the EU5 region are satisfied with pharma’s digital communication offering, while one in three are dissatisfied.

Learn more: Cross-channel Navigator 2.0 for GPs Webinar 2015

Q8.
Our Multichannel Maturometer 2015 study shows that in Europe, the lack of a clear digital strategy is one of the top three bottlenecks faced by pharma companies.
 

Correct Answer: True. The top bottleneck is regulatory and compliance issues (24%), followed by lack of clear digital strategy (16%) and lack of internal knowledge (13%).

Learn more: Multichannel Maturometer 2015 Slideshare

Q9.
Our Multichannel Maturometer 2015 study shows that globally, most pharma companies expect a rise in their digital budgets next year (2016).
 

Correct Answer: True. 74% of respondents expect an increase in digital budgets in 2016 while only 5% expect a decrease.

Learn more: Multichannel Maturometer 2015 Slideshare

Q10.
In the EU5 region in 2015, there is generally a higher percentage of GPs who are satisfied with pharma’s digital offerings in markets with a high level of digital communication.
 

Correct Answer: True. The percentage of ‘satisfied’ GPs increases in markets with a relatively high average digital pharma reach.

Learn more: The missing manual for pharma marketers - Evidence-based Multichannel. New book. Out now!

View and compare your results!

 
You scored
./10
You are in the top
.%
among your peers

Thank you for your interest!